4 de nov. 2015

Pas a pas – Castanyes, panellets, pizzes i tardor (setena setmana a l’escola)


Aquest curs he començat el projecte al bloc d’explicar-vos, cada setmana, algunes de les feines que l’Ona i l’Estel fan a l’escola. Perquè són petits treballs que ens permeten veure què i sobretot, com aprenen. A mi m’agrada veure-ho, i sobretot, veure també què fan en d’altres escoles. Segur que en podem treure bones eines per ajudar als més petits!




Aquests dies m’he fet un bon fart de llegir tuits, posts i articles que si Castanyada, anti-halloweens, que si Tots Sants...jo sempre he estat de Castanyada (suposo que perquè m’encanten les castanyes i els panellets) i perquè això de Halloween em cau lluny i mai l’he viscut de ple.

A l’escola la celebració té el nom genèric de FESTA DE LA TARDOR. I aprofiten per parlar de productes de la temporada i per celebrar-ho culinàriament, podríem dir. I a partir d’aquí, en surten temes i propostes molt interessants. D’entrada tots els nens decoren l’escola, i aquest any, una de les bessones ha fet una mandala de fulles molt xula que durant un bon grapat  de dies ha “decorat” el passadís d’entrada a l’escola.

Aquest any, els de segon han estat encarregats de fer pizzes. Però això vol dir que aquest any, per primer cop, han anat a comprar sols al Mercat (fins ara ho feien acompanyats de tutors i pares, en petits grups, però aquest any han fet els grups i han anat sols a les parades a comprar).

El primer treball que fan és que per fer la pizza de bolets, necessiten un bon grapat d’ingredients. Fan 4 grups i han de decidir, equitativament, què comprarà cada grup. Els nens han de resoldre el repartiment dels ingredients. Tenen 20 euros i són quatre grups. Arriben a la conclusió que els toca 5 euros a cada grup. I cap al Mercat. Hauran de preguntar quant valen les coses i mirar d’entendre el canvi.

El que més m’agrada de l’experiència és que després parlen de com els ha anat i la tutora ens passa algunes conclusions (segur que nosaltres, els grans, no hi pensem en aquestes coses)

·       Han mirat quin grup havia gastat més diners i quins menys
·       Un dels grups no arribaven on estava la massa de la pizza i han hagut de demanar ajuda a un noi del supermercat
·    Un dels grups ha hagut de canviar les olives negres per verdes perquè tenien pinyol... i han pensat que en una pizza, millor sense pinyol
·      Un dels grups, que havia de comprar bolets, volien comprar rovellons, però eren molt cars i no tenien prou diners
·    Un altre dels grups s’ha posat a la cua i davant hi havia una noia que havia comprat molt. I s’han canviat de cua


L’experiència d’anar a comprar sols al mercat els hi ha encantat. Les dues petites estaven emocionades i se sentien molt grans. No van parar d’explicar-m’ho durant toooot el cap de setmana. I és clar, amb la carpeta viatgera, ens ha arribat una fantàstica recepta de pizza de bolets. 


PAS A PAS (així és aquest curs: segons de primària)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada