11 de març 2013

Les festes d'aniversari - El gran dilema


Festes d’aniversari amb els nens de la classe, SÍ /
Festes d’aniversari amb els nens de la classe, NO.

De per sí això ja era un dilema i tema de debat a casa. I amb bessons, és un tema complicat, del qual se n’ha parlat /filosofat i escrit molt. Sí, un altre tema dels eterns quan parlem de bessons. 

Quins són els principals problemes que ens hem plantejat?




Una festa conjunta o per separat?
Què passa si una classe prepara festa per als nens i l’altra no?
Si un dels germans no està convidat... com hem de reaccionar?

Us seré absolutament sincera. No tinc respostes categòriques a cap d’aquestes preguntes. M’he llegit multitud d'articles i no en trec l’aigua clara. Sóc incapaç de posicionar-me, i penso que com en tantes d'altres coses, les nostres visions i decisions aniran evolucionant amb l’Ona i l’Estel. O potser arribarà un punt que no caldrà que ho fem nosaltres perquè seran elles qui ens donaran la seva visió i la seva decisió. Només us puc dir que en els últims dos anys, hem viscut dues experiències molt diferents. I que en dos anys hem fet blanc i negre. Vull dir, que hem anat d'un extrem a l’altra.

A P3. Entre que feia poc que havíem començat a l’escola, i encara no ens coneixíem, no sabia ni com organitzar-ho. Una de les classes va començar a fer la proposta de fer una festa pels nens.  Primer dilema: “Què hem de fer si una classe organitza una festa i l’altra no?”. A l’altra classe no es feia cap mena de proposta i no sabíem com fer-ho. Sincerament, em sap greu que una de les nenes tingui una festa i l’altra no. I si la féssim conjunta, la festa? Però és clar, tampoc puc obligar a un grup de pares a fer una festa conjunta amb l’altra classe... M’arriba un mail d’uns pares d’una altra parella de bessones també nascudes al desembre. No podran anar-hi, perquè tenen un altre compromís, però també tenen el debat intern que tenim nosaltres. He de dir la veritat, i és que les dates tampoc ajuden (just abans de Nadal s’intensifiquen totes les celebracions). Al final, per motius d’agenda, el primer any no vam fer res amb els nens de la classe. Però el debat no es va tancar i continuàvem sense tenir clar com actuar.

A P4. S’acosta el moment i començo a donar-hi voltes de nou. Com ho farem? M’agraden molt les festes que es fan de l’escola (us ho explicaré en una segona part d’aquest article), però com ho organitzarem amb les nenes? M’arriba un mail. Com que hi ha dos parells de bessons i força nens de novembre i desembre, s’ha apuntat la possibilitat de fer una festa conjunta les dues classes. Síííííííííi!!!! Respiro tranquil·la. M’encanta la possibilitat perquè sé que a més, a l’Ona i l’Estel els hi agradarà molt.

Què passarà l’any que ve? Repetirem la fórmula? O potser no? No ho sé, em temo que haurem de reinvertar-nos cada any i quan ens trobem amb problemes de si una la conviden a fer una cosa i a l’altra no, si una va a una festa i l’altra no... haurem de fer molta pedagogia i esforçar-nos molt. De moment, aquest any vam tenir una festa fantàstica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada