26 de març 2013

En boca tancada, la mosca no hi farà entrada



...La mosca no hi farà entrada, ni tampoc en sortiran frases lapidàries. O d'aquelles que en qüestió de segons et converteixen en una víctima més, una i altra vegada, d'aquesta Llei de Murphy que per molt que intentes defugir-ne, et persegueix i et troba una i altra vegada. Vaig creure que ja ho havia après, a força d'ensopegades, però es veu que no ... havia de tornar a comprovar-ho per mi mateixa aquesta setmana.

Els "pares / mares - en boca tancada" es reconeixen a quilòmetres de distància. Són experimentats,  ja han passat per això i encara que la temptació és molt gran, no es deixen vèncer ... i mantenen la boca ... doncs això, tancada. Jo creia que ja ho havia superat.

La teoria de la "boca tancada" implica:

Situació: conversa amb altres pares, o la família. Acostuma a ser una conversa "agradable" sobre malalties, mocs, tos, xarops (i totes les seves variants) o el nostre altre gran tema de conversa: dormir d'una tirada, aixecar-se a la nit, malsons, que si vol aigua, no et deixa dormir ... Hi ha infinitat de versions més (trieu la vostra: que si li agrada anar a l'escola, si es deixa tallar les ungles, si es vesteix sol / a ...).


Desencadenant: Algú a la conversa comenta: "Quina nit. Entre la tos i els malsons del petit hem passat tota la nit sense dormir ".

Resposta errònia que et surt així, sense pensar: "Vaja. Que malament ... Veus, nosaltres amb això portem una temporadeta bona, que dormen d'una tirada ". Ja està. ERROR. No ho dubtis. En menys de 48 hores passaràs una nit terrorífica amb les petites. No és una amenaça. És la pura realitat.

Resposta correcta (encara que els altres pensin que no et senceres de res o que ets una antipàtica): "Aha... ja  ... mmmmm ... vaja .... Ohhhh,...  bufffff .... ". Es pot pensar la resposta real, però mai, MAI, verbalitzar-la en veu alta.


PD: Aquesta és una situació real, d'aquesta setmana. No és la primera vegada que em passa. Només cal que li digui a una amiga allò de "portem una bona temporada i no s'han posat malaltes cap dia" per començar a preparar el Dalsy. Naturalment no puc provar científicament la teoria de la "boca tancada", com tampoc vaig poder en el seu moment amb la teoria Scarlett O'Hara. Busco pares que vulguin compartir les seves experiències amb mi i em confirmin que a les seves províncies o altres països també és tan convenient "deixar les mosques fora".

Marxeu de vacances aquests dies o feu alguna cosa especial?
"Ahhh, mmmm, fffffff, bahhhhhhh ....". (Per si de cas).

Descanseu i gaudiu en família! :-)

2 comentaris:

  1. jajajajaja i tant que és així!!!!
    Ara, quan ja he après la lliçó i veig a alguna incauta que està a punt de pifiar-la, sempre m'avanço i els dic: 'no ho diguis! no ho diguis!!!!'

    Segur que ja m'he guanyat la fama de mare boja! :D

    Petons Núria!

    Anna

    ResponElimina
  2. aquí en tens un exemple: http://mirashka.blogspot.com.es/2011/03/calladeta-estas-mes-guapa.html

    ResponElimina